Oud papier

Sinds de oprichting van Box BV in 1958 is papierrecycling altijd de kernactiviteit geweest. Door deze jarenlange ervaring beschikt Box BV over een uitgebreide vakkennis om u van het juiste advies te voorzien. Of het nu gaat om papier afkomstig van huishoudens of bedrijven. Box BV biedt de oplossing.

Huishoudens

Voor het huis aan huis inzamelen wordt meestal gebruikgemaakt van kraak/perswagens. Ook worden afzetcontainers op een centraal punt in de gemeente geplaatst waar inwoners oud papier in kunnen deponeren. Al het huishoudelijk papier wordt verwerkt op onze hoofdvestiging in Veldhoven. Deze locatie beschikt over een moderne sorteerlijn. Naast het verwijderen van eventuele vervuiling wordt papier en karton bijna geheel mechanisch van elkaar gescheiden.

Bedrijven

Oud papier afkomstig van bedrijven bestaat voornamelijk uit karton. Vaak is dit een volumineuze stroom. De keuze van de juiste inzamel- en eventueel verdichtingmiddelen is dan ook erg belangrijk. Box BV biedt gericht advies, een grote variatie aan inzamelmiddelen, optimale transportafspraken en flexibiliteit. Bedrijfspapier wordt op alle vier de vestigingen van Box BV verwerkt: ontdaan van vervuiling, gesorteerd en in balen geperst.

Soorten

Papier en karton zijn bekend, maar wist u dat er wel meer dan 50 verschillende papiersoorten bestaan. Zo zijn de betere soorten vaak afkomstig uit de grafische industrie. Een specifieke sector waar door de grote constante stromen de gehele dienstverlening afgestemd wordt op de bedrijfsprocessen van de klant. Box BV staat voor kwaliteit en aantrekkelijke vergoedingen.

Secundaire grondstof

Box BV garandeert dat al het ingezamelde papier en karton, conform Europese regelgeving, schoon van vervuiling en gesorteerd naar verschillende kwaliteiten aangeleverd wordt bij de (inter)nationale papierverwerkende industrie. Dit wordt vervolgens opnieuw als grondstof ingezet.

Laat nu je containers ledigen

Containers vol
Zoeken